• Tehty elämistä varten.

    Hakolan sohville on tervetulleita niin lapset kuin nelijalkaisetkin. Irroitettavat, vesipestävät päälliset helpottavat puhtaanapitoa.

    Lue lisääOsta Lazy

Verkkokaupastamme aina ilmainen kotiinkuljetus!

No products found which match your selection.

Kaikki alkoi Jurvasta, pienestä etelä-pohjalaisesta pitäjästä vuonna 1963. Paappani Eero teki päätöksen: hän myi lehmänsä, muutti navetan verstaaksi ja alkoi tehdä huonekaluja monien muiden jurvalaisten tapaan.

Istumme isäni kanssa iltaa ja mietimme yrityksemme vaiheita. Isä muistelee lapsuutensa varhaisia maanantaiaamuja, joina hän ja sisarukset huiskuttivat kotipihassa koppiauton loittoneville perävaloille. Paappa siinä kiirehti huonekalukaupoille ympäri Suomea takakontti täynnä sohvia, tuoleja ja piironkeja. Aikana, jona harva kauppamies uskalsi Vaasaa pidemmälle, Paappa haki inspiraatiota työhönsä Kööpenhaminan messuilta asti.

Hän perusti yrityksen ja kulki omia polkujaan, kuten Isä ja minä hänen jälkeensä.

Tutustu koko tarinaamme täältä.

Hakola blogeissa:

OBLIK.
LAPSIPERHEEN SOHVAVALINTA
 Se oli ensimmäisen kerran Habitaressa 2015, kun törmäsin uudistuneeseen Hakolaan. Jo tuolloin mieleeni jäi yrityksen mielettömän tyylikäs visuaalinen ilme ja koko messujen kaunein osasto.  Syyskuusta lähtien mietin, että kun joskus tulee se aika, että hankimme uuteen kotiimme sohvaa, tulen pitämään heidät ehdottomasti mielessä. Näin myös kävi. Ihan yksiselitteistä ja kovin helppoa valinta ei kuitenkaan ollut, vaan pohdimme toki muitakin vaihtoehtoja pitkän aikaa. Lopulta mielessämme oli neljä suosikkia, joita kävimme katsomassa ja testaamassa eräänä iltana Pekan kanssa. Vielä kotiin palattuammekin pohdimme ja vertailimme eri valmistajien malleja ja kangasvaihtoehtoja.
VOIKUKKAPELTO.
LAZY VANHALLA RAUTATIEASEMALLA.
 Uusi sohva on siis Hakolan kolmen istuttava Lazy, joka on nimensä mukaisesti laiskottelijoiden suosikki, sillä runko on normaalia hieman syvempi (100 cm). Kankaaksi valitsin tilaamieni näytteiden perusteella hiekanvärisen Florist-kankaan, joka on meille sävyltään kyllä ihan täysi kymppi. Kangas itsessään on likaahylkivä eikä siihen ole lisätty kemiallisia jälkikäsittelyaineita. Kaikki päälliset ovat irrotettavia, myös sohvarungosta, joten ne voi tarvittaessa pestä koneessa.  Sohvan on suunnitellut Annaleena Hämäläinen ja se on tehty Jurvassa, Etelä-Pohjanmaalla.

LÄHIÖMUTSI.
HAKOLA LAZY – MEIDÄN UUSI SOHVA + ALEKOODI

Sohva oli ainut valmis paikka kodissamme, kun muutimme uuteen osoitteeseen pari kuukautta sitten. Ympärillä oli maaliämpäreitä, muuttolaatikoita, parkettihiomakonetta ja kasoittain jalkalistoja, mutta sohva oli paikallaan. Se tuntui lohdulliselta ja turvalliselta. Meillä on tämä pesä tässä, kyllä tämä kaikki tässä ympärilläkin kodiksi pian muuttuu.

On mielenkiintoista, miten omalta sohva heti tuntui, vaikka se onkin ihan uusi ja tähän kotiin hankittu. Sohvamme on tehty kotikonnuillani Pohjanmaalla, jossa Hakola valmistaa jo kolmannessa polvessa sohvia ja muita huonekaluja. Muistattekin ehkä, kun alkusyksystä kerroin tarinan paapasta, isästä ja tyttärestä, joille puu on muovailuvahaa? Nyt heidän käsissään muovautui meille uusi sohva.